دیشب در حاشیه جلسه انجمن با اقای حافظیان گفتگو می کردم . شعر جالبی را از مولانا خواندند:
من خواجه گفتاری بسیار بدیدستم یک خواجه ندیدستم گفتاری و کرداری
مشکلات و تاخیرات اداری و ساختاری آهسته آهسته همه ما را تبدیل به خواجه گفتاری کرده است .در پاسخ به سوال بعضی از همکاران اهم برنامه های معاونت پژوهش و برنامه ریزی و فناوری را که توسط همکاران محترم این معاونت تدوین شده می آورم تا باور بفرمایند که در عملی کردن بعضی گفته ها هم تلاش شده است البته این ها علاوه بر کار روزانه و مداوم آن هاست:
**حافظه ملی دیجیتال( حمد ) : داعیه این طرح این است که همه آثار دیجیتال ایرانیان و در باره ایران گرداوری و مدیریت شود. بدیهی است که این طرح فراسازمانی و ملی است و عزم بلندی را طلب می کند. همکاران عزیز RFP آن را تهیه کرده و در چندین ماه است که در صف مناقصه است! **طرح وب سایت کودک و نوجوان : قرارداد بعد از نشیب و فرازهای بسیار منعقد شده و قرار است که به زودی تحویل شود . یک تیم ناظر بر این پروژه نظارت دارد.
**طرح e learnning: طرح این کار بیش از ۸ ماه است که آماده است و حتی شرکت طرف قرار داد هم مشخص شده است . قرار است درس مارک ایران و احتمالا مرجع شناسی به این شیوه تدوین و ارائه شود. هدف این کار شروع به استفاده از ابزار نوین در آموزش کتابداری است. شرکت طرف قرار داد تجربه طولانی با امرخارجه در آموزش کلاسیک الکترونیکی دارد. هنوز قرار داد در صف نوبت است.
**تهیه برنامه راهبردی سازمان : یک سالی است که تهیه این برنامه را با رویکردی جدید شروع کرده ایم. اساس این است که همه مدیران ارشد و میانی سازمان در این کار مشارکت داشته باشند تا اولا خود مساله برای آنان روشن شود و به ضرورت و اهمیت آن وقوف پیدا کنند و هم به طور فعال در شکل گیری آن ادای دین کنند. تا کنون چندین جلسه داشته ایم.
**تهیه طرح بازاریابی اطلاعات : ضرورت دارد که این مفهوم وارد حوزه کار کتابداری ایران شود و در باره آن راهکارهایی اندیشیده شود. خوشبختانه کارگروهی به این مهم پرداخته و تا کنون دو گزارش مفید و امیدوار کننده از آن ها داشته ایم. **ارائه دائره المعارف کتابداری به شکل ویکی پدیا : خوشبختانه با همت همکاران عزیزم این طرح نهایی شده و نسخه آزمایشی آن ارائه شده است. با کمبود نیرو و امکانات زحمت زیادی برای این کار متحمل شدند.
**ارائه نشریه شیرازه : استفاده از امکانات و محمل های جدید اطلاعات کاری ضروری و اجتناب ناپذیر است. امیدواریم شیرازه شیرازه اتصال عموم کتابداران در سپهر معرفتی جدید باشد. جلسات زیاد مشورتی با بسیاری از همکاران در این زمینه تشکیل داده و با همت حیدری نژاد شماره یک آن منتشر شد. امیدوارم راه تکامل بپوید و مستدام باشد.
** تلاش برای علمی پژوهشی شدن نشریه فصلنامه کتاب : جند سال است که بناحق چنین حقی از این نشریه سلب شده است . بعضی تنگ نظری ها در حرفه خودمان و بعضی تغییرات مانع انجام این کار شده است. اقدامات لازم مجددا برای انجام این کار صورت گرفته است.
**طرح تدوین برنامه جامع اسناد ( سامان) : جلسات هماهنگی با شرکت مجری هشت ماهی است آغاز شده و فرم ها و گردش کارها تا هشتاد درصد نهایی شده است. با آنکه قرارداد اینان نیز دچار چالشهای کمبود مالی است امیدواریم بتوان تا چند ماه آینده شاهد راه اندازی سامان باشیم.
**طرح ارتقا و چند زبانه کردن وب سایت : با تلاش واحد مربوطه خوشبختانه این کار در دست اجراست و همان گونه که ملاحظه می فرمایید تغییرات در سایت بتدریج اعمال می شود.
** راه اندازی کارشناسی ارشد : با همکاری دانشگاه شهید بهشتی این دوره راه اندازی شد و خوشبختانه دانشجویان مستعدی جذب شده اند.
** راه اندازی وب سایت ویژه نابینایان. ویرایش اول آن در دسترس قرار گرفته و بعضی نواقص آن در حال رفع شدن است. **ارائه فهرستگان کتب خطی کشور. مذاکراتی با آقای درایتی برای استفاده از اطلاعات ارزشمند بانک فراهم آمده توسط ایشان صورت گرفته است.افزودن این اطلاعات به رکوردهای موجود کتابخانه مجموعه بسیار ارزشمندی را فراهم خواهد آورد. + نوشته شده در چهارشنبه دوازدهم دی 1386ساعت 2:29 توسط فریبرز خسروی گفتگو|